Ramen Vegan

Cum m-am îndrăgostit de miso? Miso este o pastă fermentată de soia. Are un gust sărat, bogat în umami, care dă un soi de adâncime și de bogăție oricărui fel de mâncare în care este adăugat. De fapt, tamari (sos de soia fermentat de calitate fără grâu) a fost în mod tradițional fabricat din lichidul…

Buddha Bowl

Buddha Bowl: “a bowl which is packed so full that it has a rounded ‘belly’ appearance on the top much like the belly of a buddha.” urban dictionary a.k.a. bol cu lucruri bune încununat de alte lucruri bune. Astăzi este cu quinoa, tofu, legume, verdețuri și sos delicios. Am folosit: aprox. 150 de grame de…

Pește cucerit de salata estivală

Începând cu septembrie 2018 am eliminat carnea din alimentație din motive filozofice explicate cu altă ocazie. Mâncam carne destul de rar dinainte de astă decizie. Însă peștele încă ne mai face cu ochiul. Hotărât-am că vom renunța și la acest obicei pretty-pretty-pretty soon. Până atunci, ne-am bucurat cu astă cină, mai mare dragul! Vreau însă…

Cuș Cuș Verde

Ne declarăm fani cuș cuș & co. E rapid de preparat și foarte versatil. În serile post pizza night alegem mereu să revenim pe un făgaș al lucrurilor simple și sănătoase. Săptămâna aceasta ne-a ieșit acest cuș cuș verde și luminos. Am folosit 100 de grame de cuș cuș pe care l-am pregătit conform indicațiilor…