Se cumpără din piață vreo două kg de cartofi noi, potriviți ca dimensiune. Se lasă într-un coș de răchită exact trei zile până ce în dimineața celei de a treia zi, înainte să pleci la birou, simți miros greu în bucătărie. Te minunezi și îți spui că ziua are să fie ”splendidă” căci a început cu niște cartofi împuțiți. Yeah, ai citit bine!  😆

Când te întorci de la serviciu totul e mai simplu. Pui ce-a mai rămas din cartofi la fiert în apă cu nițică sare. La foc domol că nu e grabă, cât să ai timp să faci o ”repriză” de yoga. A mea a durat exact 25 de minute.

Relaxată, te întorci în bucătărie unde cartofii bulbucesc fericiți și moi cât să intre furculița în ei dar nu cât să devină terci. Dai foc unui chibrit, aprinzi cuptorul și potrivești focul la mediu.

Îi scurgi gentil și îi lași să le treacă toate căldurile într-o strecurătoare.

Meanwhile, cuptorul transpiră, cartofii se zvântă iar tu pui o crăticioară, un ibric, ceva mic și deloc fancy pe un ochi de la aragaz cu unt 50 de grame, două linguri de ulei de măsline, sare, piper, câteva frunze de cimbru, am nins și ceva rozmarin uscat și usturoi tot uscat, i know, i know, am păcătuit. Le-am lăsat să se desfete împreună până ce untul s-a topit.

Am transferat apoi cartofii, unul câte unul, nu vă speriați, nu mai rămăseseră prea mulți, în tava cuptorului pe care am așezat în prealabil o hârtie de copt. M-am înarmat cu ustensila cu care fac de regulă „le purée” și unul câte unul, am aplatizat cartofii pe care mai apoi i-am mânjit după cum mi-a venit cu maglavaisul de unt și condimente.

I-am dat la cuptor până ce s-au făcut aurii și crocanți. Aproximativ 30 de minute. Pe la jumătatea timpului, i-am întors pe cealaltă parte și am suspinat așteptând să mă înfrupt din ei.

Se servesc musai cu ceva verde și de ce nu, cu un sos decadent de usturoi și iaurt  🙄 .

Să nu care cumva să vă rețineți de la a „arunca” cu interjecții ori onomatopee în timp ce îi savurați ori de la a vă linge pe degete! La noi, vă spun, s-a lăsat cu mare gălăgie!

Enjoy every single bite!

Love,

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *