Am terminat Cowspiracy pe Netflix. Hard & Awesome! And painful...

Semnal de alarmă și trezire la realitate: Nu ni se cuvine totul. Poftele noastre nu-s în asentimentul Naturii.

Cum putem face diferența?

Cum se simte, cum se gustă, cât e de viabilă ideea veganism-ului? Nu spun că o să devenim vegani, nu peste noapte cel puțin, dar cu siguranță nu ne vom opri doar la ceea ce am văzut în Cowspiracy. Ne vom documenta și vom merge cu pași mici spre o viață mai simplă și mai sigură.

First Little Step: Salata vegană 🙂

Am pus la încălzit aproximativ două linguri de ulei de cocos. Am adăugat 200 de grame de fasole verde congelată și un dovlecel tăiat cuburi. Le-am dat zvâc cu o linguriță de mild curry pudră, o linguriță de paprika afumată, un vârf de sare, o “ploaie” de piper și le-am lăsat pe foc nu mai mult de 10 minute.

Cât timp au stat legumele pe foc, am pus într-un bol 200 gr de cous cous pe care l-am acoperit cu apă fierbinte și l-am lăsat astfel pentru 5 – 6 minute. După ce cous cous-ul s-a expandat, l-am afânat cu o furculiță și am pus peste el legumele din tigaie. Mai apoi, în aceeași tigaie, am ”colorat” la față și 100 de grame de tofu tăiat cubulețe. L-am ținut în tigaie cam 4 minute până ce a prins culoare. L-am pus și pe el în bol. În plus, am tăiat 5 roșii uscate și niște pătrunjel.

Am încununat salata cu un dressing simplu: într-un borcan am amestecat zeama de la o jumătate de lămâie, o linguriță cu muștar, o lingură cu ulei de măsline aromatizat cu trufe. Prin urmare, acesta a fost festinul nostru vegan. Ne-a plăcut.

To be continued…

Enjoy every single bite!

With Love,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *