Se dă iama în glastra în care crește cu îndârjire de ani buni busuioc. Se taie cu entuziasm un buchet generos, ca în exemplul de mai jos.

Se scotocesc dulapurile din bucătărie/cămară respectiv, frigiderul și se scot la iveală: aproximativ 50 de grame de semințe de pin (cu alte ocazii am înlocuit semințele de pin cu migdale și a fost foarte apreciat. Îndrăzniți și experimentați! Mai ales în bucătărie!), vreo 60 – 70 grame de parmezan ras, zeama de la o jumătate de lămâie, un cățel de usturoi, cam trei/patru linguri de ulei de măsline și bineînțeles, sare și piper.

După ce am încins o tigaie în care am rumenit foarte puțin semințele de pin, cât să li se dezvolte aroma, am pus toate ingredientele în robotul de bucătărie și le-am amețit până ce s-au transformat într-un sos delicios.

Am folosit sosul la aceste paste delicioase cu creveți.

Procesul a fost unul foarte simplu. Am fiert pastele. Le-am amestecat apoi cu sosul pesto, cu câteva roșioare, le-am mai îmbogățit cu puțin parmezan și le-am încununat cu creveții trași prealabil în unt. A fost din nou una dintre acele cine acompaniată de interjecții și onomatopee de plăcere!  😉

Mai folosesc pesto și la: bruschete, bulgur cu legume verzi, fileuri de pește, cartofi copți, oh, risotto!

Puteți mări cantitățile ingredientelor astfel încât să obțineți o cantitate mai generoasă pe care o puteți păstra un timp în frigider. E un prieten ideal pentru cine rapide din zilele obositoare și leneșe.

Enjoy every single bite!

Love,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *