fbpx

Cei care mănâncă repede și neatent nu deosebesc impresiile de gradul doi; acestea sunt privilegiul exclusiv al unui mic număr de aleși. Jean Anthelme Brillat-Savarin – La Physiologie du Goût

Je suis une Briochette

briochette, brioșa pe stil franțuzesc, o pâine dulce și bogată în unt, este o înaltă formă de plăcere a gustului, care nu poate fi savurată decât de cei deprinși să deosebească impresiile de gradul doi. descoperind-o relativ recent, am avut brusc revelația de a mă cunoaște mai bine pe mine însămi. o! quel heureur!

mă consider o ființă cutezătoare empatică și vivace… ivită în inima Moldovei, dar mereu cu dor de ducă. exotică în purtări și pragmatică-n gânduri. firesc, încerc mereu să pun „i”-ul pe punct. am o imaginație înfloritoare și dor de miracol. iubitoare neobosită de literatură, pisici și oceane… pasionată de „fericirea” daneză, minimalism și mâncarea plină de soare.

invitatul meu pe acest blog este Eli, mângâietorul, inspiratorul, leneșul și vajnicul meu degustător… aflat mereu în căutarea sinelui. autodidact as a self-made-man. fără a excela la învățătură, iubește cu patimă gândul limpede și fraza scurtă. câteva sute de cărți citite după criterii aleatorii i-au modelat mintea și sufletul. e pasionat de MM :-), Mediterană, virtuți stoice și mâncare plină de soare.

din rațiuni de prea-mult-talent într-ale scrisului, dar și din vagi considerente estetice & culinare, îmi voi aglomera aici, pe podeaua virtuală a blogo-sferei, o parte din tolba mea cu jucării. cine-i decadent și adoră untul, este poftit să mi se alăture ca să ne auto-cunoaștem reciproc!

Sunt Maria-Mihaela, aka MM, și ăsta e colțișorul meu!