Buddha Bowl: “a bowl which is packed so full that it has a rounded ‘belly’ appearance on the top much like the belly of a buddha.” urban dictionary

a.k.a. bol cu lucruri bune încununat de alte lucruri bune. Astăzi este cu quinoa, tofu, legume, verdețuri și sos delicios.

Am folosit:

  • aprox. 150 de grame de quinoa
  • un cartof dulce
  • tofu – 150 grame
  • un zucchini cunoscut și ca dovlecel
  • două tije de apio (cunoscută și ca țelină)
  • 4 – 5 roșii uscate (am folosit în ulei)
  • verdeață (am folosit pătrunjel și frunze de morcov)
  • sos (zeama de la jumătate de lămâie, o lingură de tahini cunoscut și ca pastă de susan, o lingură ulei măsline, sare și condimente după gust)

Preparația:

Am clătit quinoa sub un jet de apă rece iar apoi am fiert-o potrivit instrucțiunilor de pe ambalaj.

Între timp, am curățat cartoful dulce și l-am tăiat cuburi. Am încălzit tigaia de fontă și am stropit-o cu puțin ulei. Am aruncat acolo cartoful. L-am lăsat pe foc până ce s-a înmuiat și s-a bronzat frumos. Am amestecat din când în când.

Am pregătit în același mod și tofu. Mai întâi am tăiat-o cuburi iar după ce am scos cartofii, a luat și ea drumul tigăii. Am ținut-o pe foc cam 4 minute, timp în care am condimentat-o cu o linguriță de curry pudră.

În acest timp quinoa era deja fiartă. Am lăsat-o puțin timp la scurs și m-am ocupat de roșii, țelină și verdeață. Le-am tăiat la întâmplare. Nu vă cramponați în astfel de detalii.

Toate cele necesare pentru sos au fost amețite bine într-un borcan.

Am pus totul într-un bol și le-am făcut apoi cunoștință cu sosul de mai sus.

Buddha ar fi atins Nirvana într-un mod nu foarte ortodox 🙂

Enjoy Every Single Bite!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *