Chifteluțele se numără printre felurile noastre favorite în privința pachețelului de birou.

Am încercat de-a lungul timpului o multitudine de combinații (coapte, prăjite, cu cartofi dulci, cu mei, cu năut, and so on). Niciuna nu ne-a dezamăgit. Îmi doresc ca timpul să fie mai îngăduitor și să reușesc să adun aici cât mai multe dintre aceste rețete.

Pentru minunățiile acestea roz am folosit:

  • două sfecle roșii de mărime medie pe care le-am dat la răzătoare;
  • 200 grame quinoa tricoloră pe care am fiert-o în prealabil în apă cu sare și pe care am scurs-o ulterior;
  • 100 de grame de telemea de vacă, rasă și ea;
  • 30 de grame de chedar, ras și el;
  • 3 fire de ceapă verde mărunțite;
  • un buchețel de mentă proaspătă tocat mărunt;
  • 3 ouă bine amețite împreună;
  • aproximativ 5 linguri cu făină din năut; (o puteți înlocui cu orice alt fel de făină, don’t be shy!)
  • sare
  • piper
  • boabe de coriandru măcinate
  • un praf generos de turmeric
  • orice alte mirodenii ce te fac fericit/ă

Am amestecat toate ingredientele de mai sus și am lăsat compoziția să se odihnească puțin.

Între timp, am încins bine o tigaie antiaderentă pe care am stropit foarte puțin ulei de măsline.

Am format chifteluțele și le-am pus la rumenit timp de două – trei minute pe fiecare parte.

Enjoy every single bite!

Love,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *