Chifteluțele se numără printre felurile noastre favorite în privința pachețelului de birou.
Am încercat de-a lungul timpului o multitudine de combinații (coapte, prăjite, cu cartofi dulci, cu mei, cu năut, and so on). Niciuna nu ne-a dezamăgit. Îmi doresc ca timpul să fie mai îngăduitor și să reușesc să adun aici cât mai multe dintre aceste rețete.
Pentru minunățiile acestea roz am folosit:
- două sfecle roșii de mărime medie pe care le-am dat la răzătoare;
- 200 grame quinoa tricoloră pe care am fiert-o în prealabil în apă cu sare și pe care am scurs-o ulterior;
- 100 de grame de telemea de vacă, rasă și ea;
- 30 de grame de chedar, ras și el;
- 3 fire de ceapă verde mărunțite;
- un buchețel de mentă proaspătă tocat mărunt;
- 3 ouă bine amețite împreună;
- aproximativ 5 linguri cu făină din năut; (o puteți înlocui cu orice alt fel de făină, don’t be shy!)
- sare
- piper
- boabe de coriandru măcinate
- un praf generos de turmeric
- orice alte mirodenii ce te fac fericit/ă
Am amestecat toate ingredientele de mai sus și am lăsat compoziția să se odihnească puțin.
Între timp, am încins bine o tigaie antiaderentă pe care am stropit foarte puțin ulei de măsline.
Am format chifteluțele și le-am pus la rumenit timp de două – trei minute pe fiecare parte.
Enjoy every single bite!
Love,