ingrediente paste cu broccoli si creveti

Broccolo, inovația etruscilor, e o plantă minunată, nelipsită din frigiderul meu. 🙂
Pastele de mai jos le-am pregătit după cum urmează:

Ingredientele

  • 300 de grame de paste, la alegere
  • 250 de grame creveți decorticați (dacă sunt congelați, lăsați-i să se decongeleze și uscați-i apoi cu niște prosoape din hârtie)
  • Zeamă de lămâie
  • Un broccoli mic
  • Un ardei iute
  • O mână de parmezan ras
  • Ulei de măsline
  • Busuioc proaspăt
  • 3 căței usturoi

Preparația

Am fiert pastele în apă cu sare timpul indicat pe ambalaj și am păstrat aproximativ trei polonice din apa în care au fiert. Într-o tigaie am adăugat trei linguri de ulei de măsline în care am pregătit creveții nu mai mult de 4 minute în total[*]. I-am scos pe o farfurie și i-am asezonat cu puțină sare și zeamă de lămâie după gust. Am adăugat în aceeași tigaie buchețelele mici din broccoli pe care care l-am spălat și tăiat. Am turnat peste broccoli două polonice cu apă de la paste. Am pus un capac și am lăsat totul acoperit aproximativ 4 minute. Între timp am mărunțit usturoiul și ardeiul iute. Au ajuns și acestea în tigaia cu broccoli. Le-am mai ținut pe foc pentru două minute fără capac. Am asezonat dupa gust cu sare și puțin piper. La final am adăugat în tigaie pastele fierte și am amestecat totul. Am pus pastele în farfurii unde mai apoi am adăugat creveții, parmezanul și busuiocul.

Et voila:

*Dacă vă prisosește niște vin alb prin bucătărie nu vă sfiiți să folosiți puțin pentru a aroma creveții. Puteți de asemenea să folosiți mai puțin ulei de măsline și să adăugați și puțin unt.

Enjoy Every Single Bite!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *