fbpx

Pentru zilele care ne secătuiesc de energie și pentru serile reci de toamnă – iarnă, pregătim adesea la cină, paste. Paste cu roșii si busuioc, paste cu pesto de busuioc, cu pesto de pătrunjel, paste cu ciuperci și ulei cu trufe, salată din paste și legume, paste cu brocoli, paste cu multe tipuri de brânză… și as putea continua astfel multe rânduri de aici încolo.

Săptămâna aceasta s-au întâmplat, din cauză că ne-am făcut prea multe provizii cu avocado, paste cremoase cu avocado și ceva legume. Tare ne-au bucurat gusturile si ne-au astâmpărat frigul și stresul de peste zi.

Am folosit:

– 300 de grame de paste rotini (specie aparte de fusilli), pe care le-am fiert, cu sare din belșug, în timpul indicat pe ambalaj. Am salvat o parte din apa în care au fiert pastele, pentru sos.

Sosul l-am închegat din:

  • doi avocado sau poate că pluralul e avocați?! :))))
  • parmezan după gust. Eu am folosit aproximativ două linguri rase
  • o legătură de pătrunjel
  • zeama de la o jumătate de lămâie
  • o lingură de ulei de măsline
  • aproximativ 200 de ml din apa în care au fiert pastele
  • trei căței de usturoi
  • sare
  • piper

Toate cele de mai sus le-am transformat în sos cu ajutorul robotului de bucătărie.

Într-o tigaie am rumenit puțin dovlecelul pe care l-am tăiat după dispoziție, iar în ultimul minut am adăugat si roșiile înjumătățite.

În tigaia cu legume am adăugat pastele fierte si sosul. În acest moment tigaia nu mai era pe foc.

Le-am încununat cu încă puțin parmezan si ne-am bucurat, bineînțeles cu un pahar de roșu sec alături.

Încercați-le, o să vă bucure simțurile!

Enjoy every single bite!

Love,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *