fbpx

Ingrediente:

  • 200 de grame de creveți
  • 150 de grame de tăieței de orez
  • 3 căței de usturoi
  • O mică bucățică de ghimbir
  • Două fire de ceapă
  • Un morcov
  • Câteva buchețele de broccoli (aprox. 100 de grame)
  • Un cub mic de unt

Sos:

  • 3 linguri sos de soia
  • O lingără oțet de orez
  • 2 linguri sos de rodie concentrat
  • Un vârf de linguriță harrisa
  • Jumătate de lingură unt de arahide
  • O lingură ulei de susan
  • O lingură sirop de arțar sau miere

Preparare:

Am tăiat morcovul bastonașe iar ceapa rondele. Am dat pe răzătoare ghimbirul și usturoiu. Am rupt broccoli în buchețele.

Am pregătit tăiețeii potrivit indicațiilor de pe ambalaj și i-am lăsat la scurs. Am păstrat un pahar din apa în care aceștia au fiert.

Am agitat într-un borcan toate cele necesare sosului. L-am lăsat să aștepte deoparte.

Într-un wok/tigaie am încins untul și am pregătit în el creveții. Nu a durat mai mult de 4 minute. Am scos creveții pe o farfurie și i-am lăsat deoparte.

În aceeași tigaie am mai adăugat două linguri de ulei de susan și după ce s-a încins am adăugat partea verde a cepei, am amestecat cam un minut iar apoi am adăugat și morcovul, ghimbirul, usturoiul. Le-am lăsat acoperite cu capacul tigării până ce morvovul s-a înmuiat puțin. Să fi durat vreo 3 minute.

Au luat și buchețelele de broccoli calea tigăii. Tot în acest moment am adăugat în tigaie și aprox. 3 linguri din apa în care fierseseră tăiețeii. Am acoperit din nou tigaia cu capacul și am mai lăsat tot cam 3 minute pentru ca broccoli să se înmoaie puțin. Am ținut ca legumele să rămână crocante.

A urmat drumul tigăii sosul de mai sus. L-am amestecat bine cu legumele din tigaie și după un minut împreună, am oprit focul. Am pus în tigaie și tăiețeii împreună cu jumătate din creveți și le-am mozolit pe toate.

Potriviți cu sare după gust. Țineți cont de sosul de soia folosit. Gustați înainte să vă aventurați spre sare!

Am pus totul într-un bol, am presărat pătrunjel și am așezat deasupra restul creveților.

Enjoy Every Single Bite!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *