Într-o după-amiază de iulie cu un cer ambiguu și crispat, de spirit creativ simțindu-mă cuprinsă, hotărăsc că mi-e tare foame de tăiței arzători. Zis și făcut!

Pozez artistic niște ingrediente găsite prin dulapuri și încropesc ceva extra-divin din următoarele:

150 de grame de tăiței din făină de hrișcă

cam 3 linguri de unt și o lingură ulei de măsline

aproximativ 10 căței de usturoi (în funcţie de preferinţe, poţi reduce sau mări numărul lor)

trei fire de ceapă verde

fulgi de ardei iute din belșug

patru linguri de ”wok sauce” de la Lidl (îl poţi înlocui cu sos de soia + fish sauce/oyester sauce)

o lingură cu miere


Am pregătit tăițeii potrivit indicaţiilor de pe ambalaj.

Într-o tigaie am încins untul și uleiul de măsline, am adăugat ceapa verde şi usturoiul mărunțite. Le-am sotat 5 minute. În cele 5 minute le-am supravegheat blând și am amestecat adesea. Nu le-am lăsat să capete culori maronii.

În ăstimp am apucat să „împletesc” sosul pentru wok cu o lingură moderată cu miere. Am adăugat amestecul și fulgii de ardei iuți peste usturoi și am mai lăsat tigaia pe foc încă o jumătate de minut.

Şi pentru ca magia să ia forma unei cine cu zâmbete și papile înflăcărate, a mai trebuit doar să adaug tăiețeii peste sos iar noi să ne înarmăm neofiți cu bețișoare chinezești.

Enjoy every single bite!

With love,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *