Într-o după-amiază de iulie cu un cer ambiguu și crispat, de spirit creativ simțindu-mă cuprinsă, hotărăsc că mi-e tare foame de tăiței arzători. Zis și făcut!
Pozez artistic niște ingrediente găsite prin dulapuri și încropesc ceva extra-divin din următoarele:
150 de grame de tăiței din făină de hrișcă
cam 3 linguri de unt și o lingură ulei de măsline
aproximativ 10 căței de usturoi (în funcţie de preferinţe, poţi reduce sau mări numărul lor)
trei fire de ceapă verde
fulgi de ardei iute din belșug
patru linguri de ”wok sauce” de la Lidl (îl poţi înlocui cu sos de soia + fish sauce/oyester sauce)
o lingură cu miere
Am pregătit tăițeii potrivit indicaţiilor de pe ambalaj.
Într-o tigaie am încins untul și uleiul de măsline, am adăugat ceapa verde şi usturoiul mărunțite. Le-am sotat 5 minute. În cele 5 minute le-am supravegheat blând și am amestecat adesea. Nu le-am lăsat să capete culori maronii.
În ăstimp am apucat să „împletesc” sosul pentru wok cu o lingură moderată cu miere. Am adăugat amestecul și fulgii de ardei iuți peste usturoi și am mai lăsat tigaia pe foc încă o jumătate de minut.
Şi pentru ca magia să ia forma unei cine cu zâmbete și papile înflăcărate, a mai trebuit doar să adaug tăiețeii peste sos iar noi să ne înarmăm neofiți cu bețișoare chinezești.
Enjoy every single bite!
With love,